Žít zdravěji znamená žít lépe.

MENOPAUSE FORMULA

PŘÍRODNÍ POMOC V KLIMAKTERIU A PRI PMS


Menopauza (klimakterium, přechod) je způsobena přirozeným poklesem hladiny estrogenů v ženském těle, který postupně vede k zastavení menstruačního cyklu a schopnosti otěhotnět. Nastupuje obvykle mezi 40 a 50 rokem života. U mnoha žen menopauzu provázejí nepříjemné příznaky, jako jsou např. návaly horka, pocení, bušení srdce, problémy se spánkem, snížení celkové tělesné a duševní výkonnosti, závratě, kolísavý krevní tlak, bolesti hlavy, kloubů, zpomalení metabolismu, přibývání na hmotnosti, řídnutí kostí, urychluje se tvorba vrásek a zrychluje se stárnutí. Nastupuje také psychické potíže - střídání nálad, poruchy koncentrace a nesoustředěnost, krátkodobé výpadky paměti a nevysvětlitelné vnitřní napětí. Zvýrazňují se sexuální poruchy a poruchy pravidelnosti menstruace. Všechno toto se ukrývá pod pojmem klimakterický syndrom. Takové stavy se často objevují již s předstihem šesti až sedmi let před samotným nástupem klimakteria (premenopauza) au mnoha žen ještě několik let přetrvávají (postmenopauza).

Přestože menopauzu je třeba vnímat jako geneticky zakódovanou biologickou nezbytnost, zjednodušené řečeno stav, který postihne každou ženu, představa, že jej třeba přetrpět dnes už zdaleka neplatí. Nespornou skutečností však zůstává, že se jedná o 20 až 30 let z produktivního života ženy, což je příliš dlouhé období na to, aby bylo možné snížit jeho kvalitu nejrůznějšími problémy, které sice život bezprostředně neohrožují, ale mohou jej řádně znepříjemnit.

Také z těchto důvodů byl vyvinut doplněk stravy MENOPAUSE FORMULA, aby ženám, které upřednostňují nefarmakologickou cestu řešení problémů, plynoucích z klimakterického syndromu, poskytl dobrou alternativu, překonat je optimálně a bez ukotvení chorobných změn, které může vyprovokovat.


Hlavní složkou je výtažek z řeřichy (maca peruánská). Její aktivní látky stimulují mozkový hypothalamus, který reguluje hypofýzu a působí jako tonikum pro hormonální systém, produkci a soulad žláz s vnitřní sekrecí, podporuje produkci estrogenů, slaďují uvolňování stresových hormonů, zvyšují imunitu, potlačují sexuální dysfunkci. Působí také jako antioxidant i adaptogen. Dokáží likvidovat volné radikály, mají pozitivní vliv na paměť, učení, duševní vyrovnanost, únavu, spánek, působí protizánětlivě, protinádorově, podporují krvetvorbu. Diabetičkám snižují hladinu glukózy, zpomalují oxidaci lipidů, potlačují oxidační poškození jater, zvyšují hladinu přirozeného inzulínu i glutathionu. Vyrovnávají cholesterol, zlepšují sluch, zrak, pokožku, budují svalovou hmotu a posilují tvorbu energie. Navíc – způsobem naprosto bezpečným i při dlouhodobé konzumaci.

Specifikem výživového doplňku MENOPAUSE FORMULA je, že účinné látky majoritního nosiče mimořádně vhodně doplňují další součásti.

Především vitex jehněčí (mnišský pepř). Bylo prokázáno, že dokáže normalizovat hladinu progesteronu v organismu ženy a zvyšuje produkci luteinizačního hormonu. Přispívá k ustálení hormonální situace během klimakteria, tonizuje ženské pohlavní orgány. Izolovaný se léčebně využívá i při řešení premenstruačního syndromu, poruch menstruačního cyklu, neplodnosti a frigidity. Má také příznivé účinky na udržování duševní pohody.

Třetí ingrediencí MENOPAUSE FORMULA je selen, minerál důležitý pro ženský organismus. Samozřejmě v organické formě. Patří mezi významné antioxidanty a zabraňuje degeneraci buněk a tkání, přispívá k jejich elasticitě, má významné místo v prevenci některých typů zhoubného bujení. Má neocenitelnou roli při fungování imunitního a kardiovaskulárního systému.

Důležitou molekulou MENOPAUSE FORMULA je i organická forma dalšího antioxidantu, zinku. Ten je potřebný při stabilizaci buněčných membrán, růstu, dělení a diferenciaci buněk, ale také vaziva. Zapojuje se do budování imunity organismu, je potřebný při metabolismu proteinů, nukleových kyselin, ale i sacharidů a tuků. Důležitý je pro vyváženou duševní a fyzickou kondici, ale také při normálním fungování pohlavních orgánů. Napomáhá také cibrení smyslů, stabilizaci zraku, čichu, chuti, podporuje elasticitu pokožky a růst vlasů.

Z uvedeného vyplývá, že doplněk stravy MENOPAUSE FORMULA je pro ženy před, během a po klimakteriu, ale i pro ty, které mívají problémy s menstruací a tzv. premenstruačním syndromem, skvělým doplňkem k režimovým a dietním opatřením.